Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı & Psikoterapist & Aile Terapisti
Özgeçmiş
1979 yılında İstanbul’da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Karamürsel’de tamamladı. İstanbulÜniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 2001 yılında mezun oldu.Uzmanlık eğitimini 2001-2006yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2006-2010 tarihleri arasında Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde, 2010-2011 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp fakültesinde, 2011-2018 yılları arasında Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp fakültesinde hizmet vermiştir. 2015 yılında Doçent Ünvanı kazanmıştır.
Bu dönem içerisinde birçok yerli ve yabancı dergide makaleleri yayınlanmış, Ulusal ve Uluslararası toplantılarda sunumlar vermiştir. Öğretim üyesi olarak hizmet ettiği dönemlerde birçok tıp öğrencisinin ve Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanının yetişmesine katkı sağlamıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Şuan da memleketi Yalova da özel muayenehanesinde hizmet vermektedir.
Makalelerin bir kısmına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz
https://scholar.google.com.tr/citations?user=2ljVb64AAAAJ&hl=tr&oi=sra
https://www.researchgate.net/profile/Savas_Yilmaz2
Kongre ve Ders Sunumlarına
https://prezi.com/user/drsavash/
Psikiyatri Uzmanı & Psikoterapist
Psikoterapi Akademisi Bilimsel Koordinatörü
Mesleki Deneyim
• Kişilerarası İlişkiler Terapistidir. Iowa Interpersonal Psychotherapy Enstitüsünden Sertifikalı Psikoterapi Supervizör ve Eğiticisidir.
• Kişilerararası İlişkiler Psikoterapisi Derneği (KİPT-DER)'nin 3 eğitmeninden birisidir.
• Tedaviye ikna olmayan hastalar ve zor kişiler (teröristler vs.) ile iletişimi artırmak üzere geliştirilmiş “Listen, Emphatize, Agree Partnership” (LEAP) konusunda New York LEAP Institute kurucusu Prof. Dr. Xavier Amador'dan eğitim almış sertifikalı eğiticidir. Türkiye’de seri eğitimler ile meslekdaşlarını eğitmiştir.
• Motivasyonel görüşme teknikleri ve hasta ailesi ile iletişim, Şizofreni hastasında Bilişsel Davranışçı Psikoterapi (BDT) Londra’da ve King’s College’da eğitim almıştır.
• Metakogtitif terapiler alanında Manchester’de eğitim almıştır.
• Kişiler Arası ve Sosyal Ritm Terapisi (ISPRT) alanında Pittsburg Üniversitesi’den sertifikalı eğiticidir. Bu alanda 2015 yılından bu yana seri eğitimler vermektedir.
• Halen Genel Bilişsel Davranışçı Terapiler konusunda Türkiye’de eğitim almayı sürdürmektedir.
• Çalışmaları daha çok duygudurum bozuklukları/manik depresif hastalık/bipolar bozukluk alanınında yoğunlaşmıştır.
Eğitimi, Mesleki Yöneticilik ve Diğer Görevleri
1991’de Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden (İngilizce Eğitim) mezun oldu.
1997’de Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde Psikiyatri/Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı oldu.
1999’da Marmara Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü’nde, Sosyoloji-Antropoloji alanında “Kültür-Psikiyatri İlişkisi” bitirme teziyle yüksek lisans derecesi aldı.
2000-2016 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı.
1992-1997 araştırma görevlisi Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi,
1997-2000 yılında uzman doktor Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi
2003-2008 Doçent Doktor Gaziantep Üniversitesi
2008-2016 Profesör Doktor Gaziantep Üniversitesi
2011-2018 arası Gaziantep’te özel muayenehane işletti.
2018 Ekim'inden itibaren Adana'ya taşındı ve muayenehanesini de Adana'da işletmeye devam ediyor.
Psikofarmakoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği
Bağımlılık Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği
Psikofarmakoloji Derneği Uluslararası Temsilcisi
Psikofarmakoloji Derneği Mizaç Bozuklukları Çalışma Birimi Koordinatörü
Journal of Mood Disorders Başeditörü
2005- World Journal of Psychiatry Yayın Kurulu Üyesi
Türkiye Psikiyatri Derneği Gaziantep Şube Başkanı 2016-2018
• Türk Tabipler Birliği
• Türkiye Psikiyatri Derneği
• Psikofarmakoloji Derneği Kurucusu
• Bağımlılık Derneği
• Uluslararası Tıbbi Editörler Birliği (WAME)
• Amerikan Psikiyatri Birliği
• Uluslararası Bipolar Bozukluklar Derneği (ISBD)
• Uluslararası Kişiler Arası İlişkiler Terapisi Derneği (ISIPT)
• Kişiler Arası İlişkiler Psikoterapisi Derneği (KIPT-DER)
Bilimsel Yayınları ve Görevleri (Özet)
• 80 uluslararası ve 80 ulusal akademik makalesi ile toplamda (160 civarı) en çok yayını olan Türk psikiyatristidir.
• Çok sayıda bilimsel kitapta bölüm yazarıdır.
• Yaklaşık 30 kadar yabancı, 20 kadar yerli ve toplam yaklaşık 50 kadar dergide hakemlik yapmıstır.
• “Bipolar Bozukluğu Tedavi etmek Kişilerarası ve Sosyal Ritim Terapisi Rehberi” isminde tercüme editörlüğünü yaptığı bir kitap vardır.
• Ulusal ve uluslararası toplantılarda 100’den fazla akademik sunum yapmıştır.
• Düzenli olarak yurt içinde tüm coğrafi bölgelerde seri mesleki eğitim kursları vermekte ve ulusal ve uluslararası kongrelerde konuşmacı olmaktadır.
Ödüller
• 13 ulusal ve 5 uluslararası toplam 18 araştırma ve bilimsel makale ödülü bulunmaktadır.
• 1995 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Ulusal bir kanalda yayınlanan yapımcılığı ve sunculuğunu yaptığı “Kitaplık” isimli program ile “Yılın En İyi Kültür Programı Yapımcısı” seçilmiştir.
• 2013 yılında Selçuk Üniversitesi Neo-Cortex Klubü tarafından dağıtılan “Hilkmet Ödülleri” kapsamında “Türkiye’de Yılın Klinisyeni” seçilmiştir.
Psikiyatri Uzmanı & Psikoterapist
Psikoterapi Akademisi Eğitim Sorumlusu
Prof. Dr. Hasan Herken 01/11/1969 Denizli ili, Tavas ilçesinin Kızılca beldesinde doğdu. 1980’de ilköğrenimini, 1983’te orta, 1986’da Denizli’de Cumhuriyet lisesini ve 1993’te Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.
1998’de Ruh Sağlığı ve Hastalıkları dalında Anne-baba tutumlarının çocukların sigara kullanımı üzerindeki etkileri konulu tezi ile uzmanlığını tamamladı.
2002 yılında Gaziantep üniversitesinde doçentlik ünvanını aldı.
2008 yılında Pamukkale Üniversitesinde profesör ünvanını aldı. Dr. Herken 1997’den beri psikiyatrik hastalıkların moleküler genetiği, biyolojisi ve ilaç etkileşimleri üzerine çalışmalar yapmaktadır. Halen Türk toplumunun sitokrom enzim sisteminin genetiği ve antidepresan ve antipsikotiklerin tedaviye yanıtını etkileyen genetik ve biyolojik öngörücüler üzerinde çalışmaktadır.
2005 yılından beri çalışmalarını dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu alanında yoğunlaştırmıştır. Bu alanda yayınlanmış onlarca çalışması ve bir bilimsel kitabı bulunmaktadır. Dr. Herken’in bu konularda yayımlanmış 150’den fazla çalışması bulunmaktadır.
Dr. Herken, YÖK Tıp sağlık kurulu üyeliği, Tıpta uzmanlık kurulu üyeliği, YÖK Tıp Konseyi Üyeliği, Yaşamboyu Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü, Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığı ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevlerini yürütmüştür.
Dr. Herken bilimsel çalışmalarından dolayı 12 kez araştırma ödülüne layık görülmüş olup, çalışmalarına halen kendi muayenehanesinde devam etmektedir. Dr. Herken evli ve üç çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Hasan Herken halen EMDR uygulamaları ve etkinliğinin nedenlerini araştırma konusuna odaklanmış ve çalışmalarına devam etmektedir.
Prof. Dr. Hasan Herken Psikoterapi Akademisi'nde Eğitim Sorumlusu olarak terapi eğitim ve kursları, kitap yazımı ve çevirisi gibi alanlarda çalışmalarına devam etmektedir.
Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler
1. Türkiye Psikiyatri Derneği
2. Türk Tabipler Birliği
Ödüller
1. “Hypomethylation of BDNF Gene Promoter in Bipolar Disorder Patients” isimli poster bildirisi ile 2015 Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi’nde 2.’lik ödülü. Antalya 2015
Kurslar ve Sertifikasyonlar
1. Introduction to Cognitive Therapy, Cognitive Therapy of Depression, Cognitive Therapy of Anxiety Disorders, Cognitive Therapy of Personality Disorders. 2009. Antalya
2. İstatistik Analize Giriş ve Orta Düzey İstatistik Eğitimi, 26-27 Aralık 2009. Ankara
3. Beyin: Yapısı, İşlevi Kursu, Sekreterya ve Katılım, 2010, Gaziantep
4. HDAY Certificate Of Rater Qualification. HAMD 17 Hamilton Depression Rating Scale, 2010. Gaziantep
5. HDAY Certificate Of Rater Qualification. MADRS Montgomery-Asberg Depression Rating Scale, 2010. Gaziantep
6. Addiction Elementary Course. Organized by Department of Education Tactus, Addiction Institute. 6-10 December 2010, Gaziantep
7. Motivational Interviewing, Lifestyle Training Certificate. Organized by Department of Education Tactus, Addiction Institute. 2011, Hollanda
8. Psikiyatride Araştırma ve İstatistik Teknikleri Kursu, 2012, Gaziantep
9. Addiction Medicine. Organized by Department of Education Tactus, Addiction Institute. 2012, Hollanda
10. İlk Ataktan Dirençli Tablolara Psikozda Tedavi Kursu, 26 Mayıs 2012, Gaziantep
11. Bilişsel Davranışçı Terapiler Temel Eğitim, 1 ve 2. Modül, Süpervizyon, 20010-2014, Adana. Kognitif ve Davranışçı Terapiler Derneği
Görev Aldığı Projeler
1. “Stabil Duruma Getirilmiş Tedaviye Dirençli Depresyonlu Hastalarda Relapsın Önlenmesinde Olanzapin ve Fluoksetin Kombinasyonunun Sadece Fluoksetine Kıyasla Uzun Dönemdeki Etkililik ve Güvenliliğini Değerlendiren Bir Çalışma” isimli uluslararası Faz III klinik ilaç çalışması. Yardımcı araştırmacı, 2010, Çok Merkezli Uluslar Arası Çalışma
2. “Semptomatik Remisyonda Olan ve Olmayan Şizofreni Hastalarında Oksidatif Metabolizmanın ve Oksidatif DNA Hasarının İncelenmesi” isimli uzmanlık tezi araştırma projesi. Yardımcı araştırmacı. Gaziantep Üniversitesi BAP 2011, Gaziantep
3. “İlk atak şizofreni hastalarında ürotensin II, total oksidan ve total antioksidan düzeylerinin incelenmesi” münferit araştırma projesi. Sorumlu araştırmacı. Mustafa Kemal Üniversitesi BAP 2014, Hatay
4. “Major Depresyon hastalarında bisfenol-A düzeyinin incelenmesi” münferit araştırma projesi. Sorumlu araştırmacı. Mustafa Kemal Üniversitesi BAP 2014, Hatay
5. Hollanda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Bağımlılıkla Mücadele, Erken Tanı, Önleme ve Tedavi" programı kapsamında, Gaziantep için hazırlanan Matra Projesi. Uluslar Arası Proje.